2016-2017 : 2de VV eindronde stijgen – speeldag 1

Zondag 7 mei 2017 om 15u

K. RUPEL BOOM FC

0 – 2

K. VV Thes Sport

Description: Description: BOOM_embleem

 

Voorbeschouwing


Zondag a.s. breit Rupel Boom een verlengstuk aan een nu al succesvolle competitie. Wat een overgangsseizoen moest worden, werd vooral na de jaarwisseling meteen een periode waarnaar de Boomse supporters al een aantal jaren naar uitkeken. Hoelang dat verlengstuk wordt, is uiteraard koffiedik kijken.

Hoe kijk je als coach aan tegen de wedstrijd waarin Thes Sport partij dient gegeven worden?

U.S.: “Zondag treffen we zonder twijfel op puur sportief vlak één van de moeilijkste tegenstanders. Pas in een verder stadium wanneer mogelijk FC Luik een opponent wordt, tref je opnieuw zulk een topper. Thes Sport behaalde in de competitie elf punten meer dan Rupel Boom. Ja, elf want dat is het enig juiste verschil.”
“Dit is dus een taaie loting. Anderzijds is scouten niet nodig want we kennen de tegenstander. En ik heb liever nu deze zware match dan de eerste ronde vrij te zijn. Verliezen we, dan doe je dat tegen een sterke ploeg. Het zou veel pijnlijker zijn moest dat in de finale gebeuren.”
“Weet je, dit seizoen is promoveren niet als doel gesteld. Wel dat Rupel Boom zich opnieuw wist te profileren. En dat is alvast gebeurd. Promotie is voor Thes Sport wel een must.”

Rupel Boom behaalde tegen Thes Sport een 6 op 6 in de reguliere competitie. Kan dat tegen ons keren?

U.S.: “Je kan stellen dat Thes Sport de titel verloor door die 0 op 6 tegen ons want Berchem Sport behaalde een 4 op 6 tegen Rupel Boom. En vermits het verschil tussen die twee amper twee punten bedroeg, is de rekening vlug gemaakt. De entourage van onze tegenstander a.s. zondag haalde wel aan dat zijn bij hun thuiswedstrijd enkele belangrijke spelers moesten missen maar dat gold evenzeer voor Rupel Boom. Ook in het Parkstadion stonden zij niet op hun sterkst. Dan stel ik daar het volgende tegenover. Indien wij Antonio geen tien wedstrijden moesten missen, dan stonden we mee gans bovenaan. En zo kan je bezig blijven.”
“Maar wanneer we de statistieken van Thes Sport en Rupel Boom naast elkaar leggen dan zie je toch veel overeenkomsten. Er moet dan wel rekening gehouden worden dat wij een competitie van slechts 29 wedstrijden speelden.”
“Alle gekheid, ik wil de tegenstander niet minimaliseren. Indien Rupel Boom opnieuw aan het langste eind zou trekken, noem ik dat een regelrechte stunt.”
“Het zal de vorm en de grinta van de dag zijn, die winst of verlies zullen bepalen.”

Hoe kijk je tegen de nederlaag in Wijgmaal aan?

U.S.: “Wijgmaal zorgt voor een bijkomende stimulans in de groep. En wel om twee redenen. Eén, wanneer er spelers zijn die hun taken niet uitvoeren zoals gevraagd, dan zorgt dat voor problemen. Twee, die spelers hebben nu als doel hun taken wel uit te voeren.”

Hoe ziet je kern er uit?

U.S.: “Ik heb goed nieuws. Miguel Cobos Copado is er opnieuw bij.”

Succes!

U.S.: “Dat wens ik ook onze supporters toe want er zouden 300 tot 400 Limburgers naar Boom komen afzakken.”Ziekenboeg

 

De voltallige kern is ter beschikking.Weetjes

 

Scheidsrechter Robin Lefever is afkomstig van de Westkust.
De West-Vlaming wordt geassisteerd door Niels D’Haene en Toon Bonduel.

 

Selectie K.Rupel Boom FC


Snyders, Houmani, Van den Driessche, De Paepe, Vogels, Cornelissens, Lodders, Spaenhoven, Mertens, Cobos Copado, Hens, Put, Laureys, Muñoz Herrera, Van Hoof en Adesanya.


Voorbeschouwing tegenstrever

.

 

Wedstrijdverslag

 

Een ogenschijnlijk zenuwachtig aan de wedstrijd begonnen Rupel Boom tekende toch voor het eerste gevaar. De uithaal van Antonio Muñoz Herrera van buiten de zestien vloog een meter naast het doel. In de 4de minuut klommen de bezoekers op voorsprong zonder daarvoor een aanval te moeten opzetten. Nick Spaenhoven wou in de draaiing een bal naar voor jassen maar trapte die pardoes op het lichaam van Vanwelkenhuysen. Die ging er mee aan de haal en liet Jef Snyders geen kans (0-1). Rupel Boom was even van slag en moest de greep op Vanwelkenhuysen opnieuw lossen. Ditmaal besloot hij op de vuisten van onze doelman. Maar dan hervond Rupel Boom gaandeweg het normale spel. Na een inworp kwam de bal via Antonio Muñoz Herrera tot bij Jason Adesanya. Die schakelde zijn man uit maar een andere verdediger kon de poging van dichtbij nog afblokken. Na een dribbel besloot Jonas Laureys met zijn rechter niet ver naast de kooi van Ghijsens. Aan de overzijde trapte Van Oudenhove een vrije trap te hoog. Toen Jonas Laureys aan de hoekschopvlag een bal afsnoepte, zorgde een overtal aan verdedigers dat Jason Adesanya voor doel niet bereikt werd. De eerste helft was halfweg en het was spijtig ondertussen te moeten vaststellen dat de wedstrijdleiding veel irritaties opwekte met heel wat verkeerde inschattingen. Rupel Boom kon meer druk zetten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Yannick Put krulde de bal perfect naar de kruising. Maar de boomlange bezoekende goalie kon er nog net met de vingertoppen aan en via de kruising verdween de bal in hoekschop. Die werd door Antonio Muñoz Herrera in één tijd op de slof genomen. Ondanks de mooie curve ging de poging naast. Twee minuten later hoekschop voor Rupel Boom. Een aanstormende Miguel Cobos Copado kopte snoeihard in. Doch een mirakelreflex, een verdediger die pas achter de doellijn kon wegwerken en een lijnrechter die er blijkbaar met zijn gedachten er niet helemaal bij was, zorgden er voor dat de verdiende gelijkmaker vlak voor de rust uitbleef.

 

Na de pauze bleek eens te meer dat de scheids- en eerder aangehaalde lijnrechter niet over de kwaliteiten beschikten om een intense wedstrijd naar behoren aan te voelen en te leiden. Jens De Paepe werd er het slachtoffer van met twee gele kaarten op amper vijf minuten tijd zonder dat er sprake was van enig brutale overtreding. Tussendoor werd doelman Ghijsens opnieuw de held van Thes Sport. Na een knappe Boomse aanval pakte Jeroen Mertens uit met een schot naar de rechterbovenhoek. Met een lang uitgestrekte arm kon de goalie in hoekschop deviëren. Maar Rupel Boom moest dus met nog ruim een half uur met z’n tienen verder. Wie dacht dat de bezoekers nu met hun voetballend vermogen het verschil zouden maken, kwam bedrogen uit. Thes koos voor ellenlang tijdrekken door bij het minste contact een blessure te veinzen en bij elke spelhervatting zowat een minuut te pikken. Dat is hun goed recht, het is aan de scheidsrechter om daarbij in te grijpen. Dat deed hij niet, integendeel, hij leek er wel aan mee te werken. Zolang het spel stil ligt, kan je immers geen foute beslissingen nemen. Ook de lijnrechter ging weer eens in de fout en zo mocht Vanwelkenhuysen vanuit buitenspelpositie doorgaan. Jef Snyders kon het zwakke besluiten afstoppen. Rupel Boom probeerde, ondanks de numerieke minderheid, toch nog een gelijkspel uit de brand te slepen. Het gaf natuurlijk een zee van ruimte voor de bezoekers om te counteren. Opnieuw Vanwelkenhuysen en ditmaal bracht de paal redding. Rupel Boom leeft nog! Met nog een dikke vijf minuten te gaan stak onze vriend de lijnrechter dan maar opnieuw een handje toe. Bijna aan de cornervlag op Boomse helft mislukte een dribbelnummer en ging de bal duidelijk tot tweemaal toe over de zijlijn in het voordeel van Rupel Boom. Maar de vlaggenman ging weeral de mist in en uiteindelijk werd een vrije trap aan de bezoekers toegekend. Deze werd laag voorgebracht en aan de eerste paal doorgelaten zodat Bennassar van dichtbij de 0-2 kon aantekenen. Toch gaf Rupel Boom niet op, nog iets forceren werd uiteraard hoe langer hoe moeilijker. En nog maar eens ging de scheidsrechter de mist in. De stadionklok had nog maar net de 90 minuten rondgemaakt, toen hij amper 30 seconden later een einde aan de partij maakte. Met de logische extra tijd ten gevolge de vijf wissels in de tweede helft én de meerdere keren dat het spel stil lag omwille van ‘blessures’ en uitgelokt tumult, hield de spelleider geen rekening. Toen onze coach aan de man vroeg waarom hij geen extra tijd liet spelen, was het antwoord dat de ‘wedstijd toch gespeeld was’. Het illustreerde compleet zijn zwakke leiding die volledig in de kaart werkte van de manier van voetballen van de bezoekers.

 

Desalniettemin heeft de sluwste ploeg die alle middelen, waaronder enkele minder voetballende, aanwendde om de partij te winnen, zich geplaatst voor de volgende ronde. Benieuwd of deze manier van doen lukt met een meer volwassen scheidsrechter.

 

Rupel Boom mag met opgeheven hoofd de competitie 2016-2017 verlaten. Wat een overgangsjaar moest worden, draaide veel positiever uit met een knappe 3de plaats in de rangschikking met heel wat mooie wedstrijden. Het is wel spijtig te moeten vaststellen dat het positieve voetbal dat hierbij op de mat gebracht werd, nog niet meer supporters naar het Parkstadion lokte. Ook niet bij deze eindrondewedstrijd.

 

Afspraak in juli bij de voorbereiding van het seizoen 2017-2018. Prettige vakantie !

 

 

 

Verslag tegenstrever

.

 

Opstelling K. Rupel Boom FC

 

1.Jef Snyders, 2.Jeroen Van den Driessche, 3.Jens De Paepe, 4.Yannick Lodders, 6.Jeroen Mertens, 10.Antonio Muñoz Herrera, 16.Jason Adesanya, 20.Jonas Laureys (57’ 27.Jef Vogels), 21.Miguel Cobos Copado (76’ 9.Andy Van Hoof), 22.Nick Spaenhoven en 24.Yannick Put (82’ 8.Lennard Hens).

Bleef op de bank: 19.Anwar Houmani.

 

Opstelling K. VV Thes Sport

1.Lennart Ghijsens, 4.Steven Van Tilburg, 6.Aziz Moutawakil, 10.Nadjem Annab, 12.Gregory Willems, 13.Marco Battista, 14.Burak Kardes, 20.Pieter-Jan Van Oudenhove, 22.Omar Bennassar (90’ 16.Siebe Meynen), 23.Marijn Convents (73’ 18.Martijn Stefani) en 33.Dylan Vanwelkenhuysen.

Gele kaarten Thuisploeg

Gele kaarten Bezoekers

19’ Yannick Lodders

51’ Jens De Paepe

84’ Nick Spaenhoven

44’ Dylan Vanwelkenhuysen

65’ Martijn Convents

67’ Marco Battista

Rode kaarten Thuisploeg

Rode kaarten Bezoekers

55’ Jens De Paepe (2de geel)

-

Doelpunten

 

04’  0-1  Dylan Vanwelkenhuysen

85’  0-2  Omar Bennassar

 

Scheidsrechter:

Robin LEFEVER

Assistent-scheidsrechters:

Niels D’HAENE en Toon BONDUEL

 

2de VV eindronde stijgen - Speeldag 1

1

zondag

07-05-17

15:00

K. RUPEL BOOM FC

VV Thes Sport

0 – 2

2

zondag

07-05-17

15:00

K. Sint-Eloois-Winkel Sp.

SC Eendracht Aalst

0 – 4

3

zondag

07-05-17

 

Racing Club Gent

 

bye

4

zondag

07-05-17

 

K. Olsa Brakel

 

bye